Aparatul

Aparatul Siemens a deschis noi orizonturi în diagnosticul imagistic. Aparatul se compune dintr-un detector CT Somatom Emotion 16 ceramică ultra-rapidă (UFC) şi o unitate PET pe bază de cristale ECAT Accel LSO Hi-Rez.

AparatulÎn timp ce pacientul străbate câmpul vizual al CT-ului, aparatul face o mulţime de secţiuni de înaltă rezoluţie, foarte fidele anatomiei umane. Înregistrarea imaginilor CT despre întregul corp uman durează mai puţin de o jumătate de minut. Algoritmul special programat în aparat modifică permanent, în timpul examenului, doza de radiere, pentru ca obţinerea imaginilor la calitatea dorită să aibă loc cu ajutorul celei mai mici doze posibile de iradiere. După aceasta, aparatul PET construieşte imaginile regiunii examinate.

Dimensiunea cristalelor detector (4 x 4 x 20 mm) LSO brevetate combinată cu electronica Pico-3D conferă aparaturii PET o rezoluţie în spaţiu şi o capacitate portantă mult mai mare a fotonilor decât cel al metodelor accesibile până acum. În consecinţă, examenele se pot efectua cu o cantitate mai mică de izotop, mai rapid, şi totuşi, cu o precizie mai mare. Întocmirea imaginilor întregului corp uman durează doar 21 minute şi face posibilă recunoaşterea devierilor de doar 3 mm.
Examinările noastre
Examinarea PET/CT

FDG-PET este o tehnică de medicină nucleară care oferă informații tridimensionale cu privire la rata metabolismului glucozei în organism. Detalii...

Examinarea CT

CT este net superioară examinărilor radiologice clasice pentru că oferă imagini de secțiune prin corpul uman Detalii...

Ecografie

În Centrul nostru dispunem de aparatura ecografică de ultima generație, scopul nostru fiind de a asigura pacientului un diagnostic rapid și real. Detalii...

News
Informații