Criteriile de eligibilitate pentru metoda PET/CT, modificate

Nov 23, 2010

In luna Aprilie 2017 s-au modificat criteriile de eligibilitate pentru subventionarea de catre stat a metodei de diagnostic PET/CT, numarul indicatiilor fiind mai mare!

In urma cererilor numeroase de investigatii PET/CT in vederea monitorizarii starii de sanatate a bolnavilor de cancer care au beneficiat de tratament, Ministerul Sanatatii a decis extinderea listei la 20 de recomandari pentru diagnosticul gratuit. Astfel, pe langa indicatiile vechi se regasesc si melanomul malign, neoplasmul esofagian, gastric, uterin, de pancreas, de ovar, cancerul tiroidian, tumori ale celulelor germinale, osteosarcomul, sarcomul Ewing, tumorile gastrointestinale stromale (GIST) si cele neuroendocrine.

Mai mult, noile prevederi indica si localizarea carcinoamelor oculte la pacientii cu metastaza pentru realizarea gratuita a PET/CT-ului. "Pentru a putea beneficia de gratuitate la evaluarea cu ajutorul PET/CT-ului, este important ca dosarul complet, cu referatul de justificare efectuat de medicul curant oncolog, sa fie depus la Casa de Asigurari de Sanatate de care apartine bolnavul in prima saptamana a lunii", explica Molnar Katalin, purtatorul de cuvant al Centrului Pozitron-Diagnosztica din Oradea.

In cadrul Programului Ministerului Sanatatii, beneficiaza de gratuitate la efectuarea investigatiei cu PET/CT doar pacientii oncologici, insa aceasta metoda de diagnostic are si alte indicatii, printre care afectiunile neuro-psihice (de exemplu, epilepsia) si bolile cardiologice. 


Examinările noastre
Examinarea PET/CT

FDG-PET este o tehnică de medicină nucleară care oferă informații tridimensionale cu privire la rata metabolismului glucozei în organism. Detalii...

Examinarea CT

CT este net superioară examinărilor radiologice clasice pentru că oferă imagini de secțiune prin corpul uman Detalii...

Ecografie

În Centrul nostru dispunem de aparatura ecografică de ultima generație, scopul nostru fiind de a asigura pacientului un diagnostic rapid și real. Detalii...

News
Informații