Ecografie

Home / Servicii / Ecografie

Ecografie

Echipa noastră de medici de o înaltă reputație și experiență profesională reprezintă garanția unei examinări corecte și concludente.

Colectivul nostru este supraspecializat în patologia oncologică, având posibilitatea evaluării comparative cu examenele CT și PET/CT efectuate în centrul nostru sau în alte centre.

Dispunem de aparatura ecografică de ultima generație, scopul nostru fiind de a asigura pacientului un diagnostic rapid și real.

Acest diagnostic va permite stabilirea celei mai eficiente soluții terapeutice pe care pacientul o va primi.

În momentul de față examinările ecografice pot fi efectuate în regim privat la cererea pacientului, sau decontate prin CAS în limita fondului disponibil.

Avantaje
Examinarea ecografică NU are contraindicații și nu produce efecte secundare!!!
Este o metodă neinvazivă, folosită pe scară largă în diagnosticul multor afecțiuni.
Examenul ecografic dureaza intre 5 și 15 minute.

Limitele ecografiei

Țin doar de pregătirea și colaborarea pacientului.
Examinarea este mai dificilă la pacienții supraponderali și la cei care nu-si pot controla respirația.

Ecografia toracica: este o metoda noua de diagnosticare neinvaziva fiind recomandată atunci când avem nevoie de o metodă fiabilă și rapidă de diagnostic sau de completare a diagnosticului, ori în urmarirea evolutiei anumitor boli pulmonare, mai ales în situația pacienților ce nu pot efectua / la care se evita efectuarea radiografiei sau tomografului (scanner) pulmonar (ex: femeile însărcinate, copiii, pacienții greu deplasabili).

Ecografia toracică permite, de asemenea, reevaluarea anumitor afecțiuni pretabile la urmărire ecografică imediat după tratament și în timp (uneori evitând o nouă expunere prin radiografie toracică). Informațiile obținute sunt statice (precum în filmul radiologic), dar și dinamice (se urmăresc mișcările pleurei și aerația în inspir). Examinarea nu necesită o pregatire prealabilă. Ecografia toracică este facută cu pacientul în șezut, culcat pe spate sau lateral.

Pregătirea bolnavului pentru examenul ecografic al abdomenului:

Examinarea se face pe nemâncate, dar se recomandă consum de lichide. Vezică urinară trebuie să fie cât mai plină. Pentru celelalte tipuri de ecografii nu trebuie o pregatire prealabilă.

Indicațiile ecografiei abdominale

Ecografia este folosită pentru examinarea colecistului și a organelor parenchimatoase abdomino-pelvine (ficat, pancreas, splina, rinichi, uter, ovare, prostată), precum și vezica urinara.
Nu se pot examina corespunzător componentele tubului digestiv (stomac, duoden, intestine subtire, colon).

Ecografiile de parți moi superficiale – tipuri, indicații:

  • Ecografie tiroidiană - pentru evidențierea dimensiunilor și structurii glandei, detectarea de noduli sau chiste, aprecierea vascularizației
  • Ecografia regiunii cervicale – pentru evidențierea adenopatiei, explorarea gandelor salivare, a muschilor sau a grăsimii subcutanate
  • Ecografia mamară și axilară – pentru diagnosticarea bolilor inflamatorii sau tumorale (nodulare sau chistice) ale glandei mamare, precum și eventualii ganglioni axilari.
  • Ecografia oculara – utilă în dezlipirea de retină, hemoragii vitriene sau retroretiniene, tumori de pol posterior ocular, corpi străini metalici intraoculari.

Ecografia de sold sau de bazin – ecografia articulatiei coxo-femurale la sugari

Ecografia de sold reprezinta examinarea ultrasonografica a articulatiei coxofemurale, folosind un ecograf cu transductor special si cu un program soft de masurare precisa a unghiurilor.

Scopul ecografiei de sold este de a evalua pozitia capului femoral in articulatia soldului, de a masura dimensiunile acestuia, prezenta si dimensiunile nucleului de osificare.

Lipsa nucleului de osificare la varsta de 3 luni nu reprezinta un semn de displazie luxanta si nici o intarziere in dezvoltare sau un deficit de calciu sau vitamina D.Acesta apare in mod normal la 6 luni.

Principala indicatie a ecografiei este depistarea displaziei luxante de sold, o anomalie congenitala de pozitie a femurului in articulatia bazinului. Acest lucru se face prin masurarea a doua unghiuri, α si β, pe care marginile capului femoral le face cu cavitatea soldului.

Perioada ideala de examinare ecografica este intre 6 saptamani si 3 luni, atat pentru a vizualiza optim articulatia soldului, cat si pentru a lua masuri de corectare cat mai rapid, daca sunt modificari ecografice.

Toate aceste servicii la o calitate inalta sunt oferite de catre medicii nostrii colaboratori:
Conf. Dr. Straciuc Oreste si Dr. Dragnea Dumitru.

Program

Luni

08:30 - 16:30

Marți

08:30 - 16:30

Miercuri

08:30 - 16:30

Joi

08:30 - 16:30

Vineri

08:30 - 16:30

Programări

Puteți face o cerere de programare telefonic în timpul orelor de serviciu sau online la orice oră.
Sună: +4 0735 778 101 | +4 0720 016 121 | +40 259 40 90 90 | +40 259 40 90 91
Rezultate si
Pagina pacientului