Examinarea PET-PSMA

Home / Servicii / Examinarea PET-PSMA

Examinarea PET-PSMA

Metoda de diagnostic se adresează pacienților cu tumori de prostată, tehnica de diagnostic se efectuează prin PET-CT folosind un nou radiotrasor.

Domeniul nostru de activitate nu este niciodată static, drept urmare îmbunătățim calitatea serviciilor medicale punându-vă la dispoziție o nouă procedură prinvind diagnosticarea oncologică.

Metoda de diagnostic se adresează pacienților cu tumori de prostată, tehnica de diagnostic se efectuează prin PET-CT folosind un nou radiotrasor, 18F-JK-PSMA-7. Toate studiile cu radioliganzi PET PSMA ajută în detectarea recurenței locale a cancerului de prostată și a metastazelor la distanță.

Acest nou serviciu vă este pus la dispoziție în colaborare cu centrul nostru din Budapesta, examinarea pacienților făcându-se în cadrul unității POZITRON DIAGNOSTIKA KFT, în prezent centrul deține condițiile profesionale necesare pentru a vă oferi posibilitatea efectuării acestei proceduri, având garanția că experiența echipei medicale este aplicată în favoarea pacienților!

Programările se vor efectua prin intermediul centrului nostru, existând o comunicare strânsă între cele două centre, drept urmare veți primi toate informațiile necesare în vederea efectuării examinării PET-CT.

Rezultatele în urma efectuării examinării PET-CT se vor elibera de către echipa noastră medicală, iar pentru eventuale detalii sau nelămuriri vă vom sta la dispoziție.

Informațiile obținute prin această procedură s-au dovedit mult mai precise, crescând astfel rata de vindecare și supraviețuire a pacienților!

Informații utile despre examinarea PET/CT cu 18F-JK-PSMA-7

PET / CT este una dintre cele mai moderne metode de imagistică medicală din zilele noastre. Radiotrasorul utilizat în analiză este o moleculă cu marcaj radioactiv cu o perioadă de înjumătățire scurtă (18F) care poate fi utilizată pentru a afla densitatea receptorului PSMA a țesuturilor. Receptorii PSMA sunt localizați pe suprafața celulelor în numeroase țesuturi sănătoase și patologice. Numărul ridicat de receptori este foarte frecvent în tumorile de prostată și conform ghidurilor de specialitate, receptorul este prezent în aproximativ 95% din tumorile de prostată. Cantitatea de 18F-JK-PSMA-7 administrată unui pacient este atât de mică încât nu are efect negativ asupra organismului. Compușii similari cu radiotrasorul pe care îi utilizăm au fost folosiți în testele de diagnosticare de câțiva ani și până în prezent nu s-a observat reacție alergică la aceștia.

Pe baza examinărilor efectuate până acum la nivel mondial, scanarea PSMA PET / CT este potrivită pentru identificarea cu sensibilitate ridicată pe de-o parte a recidivei tumorilor de prostată în cazurile în care după tratamentul definitiv (prostatectomie radicală, iradiere) apare recidivă biochimică, pe de altă parte la diagnosticarea tumorilor în boala cu risc ridicat pentru a justifica sau a exclude metastaza. Nu este posibilă detectarea tumorilor care sunt prezente doar la nivel celular sau care nu afișează receptor pe suprafața celulei.

Program

Luni

08:30 - 16:30

Marți

08:30 - 16:30

Miercuri

08:30 - 16:30

Joi

08:30 - 16:30

Vineri

08:30 - 16:30

Programări

Puteți face o cerere de programare telefonic în timpul orelor de serviciu sau online la orice oră.
Sună: +4 0735 778 101 | +4 0720 016 121 | +40 259 40 90 90 | +40 259 40 90 91
Rezultate si
Pagina pacientului