Echipă de medici experimentată

Echipa noastră de medici de o înaltă reputație și experiență profesională reprezintă garanția unei examinări corecte și concludente. Colectivul nostru este supraspecializat în patologia oncologică, având posibilitatea evaluării comparative cu examenele CT și PET/CT efectuate în centrul nostru sau în alte centre.
  • Examinarea ecografică NU are contraindicații și nu produce efecte secundare!

  • Este o metodă neinvazivă, folosită pe scară largă în diagnosticul multor afecțiuni.

  • Examenul ecografic durează între 5 și 15 minute.

  • Limitele ecografiei țin doar de pregătirea și colaborarea pacientului.

  • Examinăm și pacienți supraponderali sau care nu-și pot controla respirația.

Aparatură ecografică de ultimă generație

Dispunem de aparatura ecografică de ultima generație, scopul nostru fiind de a asigura pacientului un diagnostic rapid și real. Acest diagnostic va permite stabilirea celei mai eficiente soluții terapeutice pe care pacientul o va primi. În momentul de față examinările ecografice pot fi efectuate în regim privat la cererea pacientului, sau decontate prin CAS în limita fondului disponibil.

Pregătirea bolnavului pentru examenul ecografic al abdomenului:

Examinarea se face pe nemâncate, dar se recomandă consum de lichide. Vezică urinară trebuie să fie cât mai plină. Pentru celelalte tipuri de ecografii nu trebuie o pregatire prealabilă.

Indicațiile ecografiei abdominale

Ecografia este folosită pentru examinarea colecistului și a organelor parenchimatoase abdomino-pelvine (ficat, pancreas, splina, rinichi, uter, ovare, prostată), precum și vezica urinara.
Nu se pot examina corespunzător componentele tubului digestiv (stomac, duoden, intestine subtire, colon).

Ecografia toracică

Ecografia toracică este o metoda noua de diagnosticare neinvaziva fiind recomandată atunci când avem nevoie de o metodă fiabilă și rapidă de diagnostic sau de completare a diagnosticului, ori în urmarirea evolutiei anumitor boli pulmonare, mai ales în situația pacienților ce nu pot efectua / la care se evita efectuarea radiografiei sau tomografului (scanner) pulmonar (ex: femeile însărcinate, copiii, pacienții greu deplasabili).

Ecografia toracică permite, de asemenea, reevaluarea anumitor afecțiuni pretabile la urmărire ecografică imediat după tratament și în timp (uneori evitând o nouă expunere prin radiografie toracică). Informațiile obținute sunt statice (precum în filmul radiologic), dar și dinamice (se urmăresc mișcările pleurei și aerația în inspir). Examinarea nu necesită o pregatire prealabilă. Ecografia toracică este facută cu pacientul în șezut, culcat pe spate sau lateral.

Ecografia părți moi

  • Ecografie tiroidiană – pentru evidențierea dimensiunilor și structurii glandei, detectarea de noduli sau chiste, aprecierea vascularizației

  • Ecografia regiunii cervicale – pentru evidențierea adenopatiei, explorarea gandelor salivare, a muschilor sau a grăsimii subcutanate

  • Ecografia mamară și axilară – pentru diagnosticarea bolilor inflamatorii sau tumorale (nodulare sau chistice) ale glandei mamare, precum și eventualii ganglioni axilari.

  • Ecografia oculara – utilă în dezlipirea de retină, hemoragii vitriene sau retroretiniene, tumori de pol posterior ocular, corpi străini metalici intraoculari.

Ecografia de șold sau de bazin – ecografia articulației coxo-femurale la sugari

Ecografia de sold reprezinta examinarea ultrasonografica a articulatiei coxofemurale, folosind un ecograf cu transductor special si cu un program soft de masurare precisa a unghiurilor.

Scopul ecografiei de sold este de a evalua pozitia capului femoral in articulatia soldului, de a masura dimensiunile acestuia, prezenta si dimensiunile nucleului de osificare.

Lipsa nucleului de osificare la varsta de 3 luni nu reprezinta un semn de displazie luxanta si nici o intarziere in dezvoltare sau un deficit de calciu sau vitamina D.Acesta apare in mod normal la 6 luni.

Principala indicatie a ecografiei este depistarea displaziei luxante de sold, o anomalie congenitala de pozitie a femurului in articulatia bazinului. Acest lucru se face prin masurarea a doua unghiuri, α si β, pe care marginile capului femoral le face cu cavitatea soldului.

Perioada ideala de examinare ecografica este intre 6 saptamani si 3 luni, atat pentru a vizualiza optim articulatia soldului, cat si pentru a lua masuri de corectare cat mai rapid, daca sunt modificari ecografice.

Recenzii google

Bun
Pe baza 47 recenzii
Violeta Gică
Violeta Gică
2024-04-17
De la programare la examinarea pet ct venind din Timișoara am primit o gustare la fel ca toți cei care vin aici. Empatie din partea medicilor și doamna de la recepție foarte drăguță. Recomand cu încredere. Sănătate tuturor
Adriana Lapadus
Adriana Lapadus
2024-04-10
Amabilitatea, punctualitate, profesionalism și multă, multă empatie! Vă mulțumesc!
Andrei G
Andrei G
2024-02-19
Foarte mulţumit de tratament ca pacient.Call Center de nota 10 , punctualitate şi amabilitate, toate la superlativ!!! Mulţumesc.
sunyi lev
sunyi lev
2024-02-13
Ok amabilitate și seriozitate maxima
Anca Cheler
Anca Cheler
2024-01-24
Nota 10+ pentru personal, servicii, preturi, profesionalism, tot. Recomand cu incredere.
Nicolae Paul Ardeleanu
Nicolae Paul Ardeleanu
2023-10-05
O echipa de profesioniști și sufletiști ! Respecte Maxime !
stela bolboaca
stela bolboaca
2023-08-22
Am rămas plăcut impresionată de amabilitatea întreg personalului din această unitate. Atmosferă foarte bună, curățenie, ordine și deservire ireproșabilă. Dacă s-ar putea aș da 10 din cele 5 stele. Mulțumesc frumos întregului colectiv !
Laura Saulenco Căprărin
Laura Saulenco Căprărin
2023-06-22
Am ramas placut impresionata de organizarea si mai ales de linistea din clinica. Domnul Tehnician Radiologie si Imagistica, Sasianu Sebastian are 6 din cele 5 stele de la mine.
Maria Goghez
Maria Goghez
2023-05-31
Recomand aceasta clinica. Personal, amabilitate, curățenie de nota 10. Am fost foarte plăcut impresionata, de la întrare, pana la ieșire. Felicitări clinica Pozitron